Netwerken instellen

Instelling Functie
Actief netwerk Hier wordt de naam weergegeven van het mobiele netwerk dat je telefoon momenteel gebruikt. In het buitenland kun je hier eventueel een ander netwerk kiezen.
Dataverbinding Hie kun je kiezen om het in of uit te schakelen. Je kunt bijvoorbeeld je data verbinding uitzetten als je in het buitenland bent zodat je geen netwerkverbinding gaat maken voor internet.Als uw verbinding is uitgeschakeld, kun je nog wel bellen en gebeld worden en sms-berichten verzenden en ontvangen. Websites zijn dan niet meer beschikbaar alleen als er een Wi-Fi netwerk is.

Door het uitschakelen van de dataverbinding gaat ook je batterij langer mee.

Voor beperkte Wi-Fi-verbinding Hiermee bepaal je of jouw telefoon mobiele data in plaats van Wi-Fi moet gebruiken wanneer er verbinding met een Wi-Fi-netwerk met beperkte verbindingsmogelijkheden is, bijvoorbeeld wanneer uw telefoon is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, maar er geen verbinding met internet kan worden gemaakt met deze verbinding.Opties:

 • Mobiele data gebruiken: Als de Wi-Fi-verbinding beperkte verbindingsmogelijkheden biedt, gebruikt je telefoon mobiele data en kun je op jouw telefoon dingen blijven doen waarvoor je een internetverbinding nodig hebt. Dit beïnvloedt het verbruik van uw data-abonnement en kan kosten met zich meebrengen.
 • Geen mobiele data gebruiken: Als er geen of beperkte verbinding is met Wi-Fi is wordt er geen mobiele data gebruikt.

Hiervoor is minimaal Windows Phone-softwareversie 8.0.10211.204 nodig.

Opties voor spraakroaming Met deze optie bepaal je of je kunt bellen en smsen wanneer je telefoon zich buiten het netwerk van je mobiele provider bevindt. Als je de instelling Roamen niet toestaan ongewijzigd laat, voorkom je kosten voor spraakroaming. Met deze instelling kun je niet bellen of smsen als je telefoon zich in een roaminggebied bevindt. Je kunt nog wel worden gebeld en sms-berichten ontvangen.Je kunt ook kiezen welk soort roaming je wilt toestaan: binnenlandse of binnenlandse internationale roaming.
Opties voor gegevensroaming Hiermee bepaal je of je dataverbinding ingeschakeld blijft wanneer de telefoon zich buiten het netwerk van je mobiele provider bevindt. Denk bijvoorbeeld als je in het buitenland bent. Als je hier toestemming voor geeft dan kun je hoge kosten krijgen..Sommige providers laten je specificeren welk soort gegevensroaming je wilt toestaan: binnenlandse of binnenlandse internationale roaming.
Modus selecteren Hiermee bepaal je welk mobiel netwerk je telefoon gebruikt.  Het model van het toestel en je mobiele provider bepalen met welke netwerken je telefoon verbinding kan maken.
Hoogste verbindingssnelheid Hiermee bepaal je de hoogste verbindingssnelheid die je telefoon kan gebruiken. Als je de hoogste verbindingssnelheid kiest, gebruikt je telefoon die mobiele verbinding wanneer deze beschikbaar is.Omdat de hoogste verbindingsnetwerken soms minder signaal hebben kan het extra batterijkosten om een hogere snelheid in te stellen. Je toestel moet namelijk steeds zoeken naar signaal.
Netwerktype Hiermee bepaal je hoe je telefoon verbinding maakt  als je thuisnetwerk niet beschikbaar is.

 • Automatisch/Standaardinstelling: De telefoon probeert verbinding te maken met het beste mobiele netwerk. Als je thuisnetwerk niet beschikbaar is, probeert de telefoon verbinding te maken met een ander beschikbaar netwerk.
 • Alleen thuisnetwerk: Je telefoon maakt alleen verbinding met uw eigen mobiele netwerk. Hiermee voorkom je roaming wanneer je thuisnetwerk niet beschikbaar is.
Netwerkselectie Hier zie je een lijst met beschikbare netwerken in de buurt en kun je verbinding met een van deze netwerken proberen te maken. De standaardinstelling is Automatisch.Als je je telefoon inschakelt en er een bericht wordt weergegeven dat het geselecteerde netwerk niet beschikbaar is, kun je hier een ander netwerk selecteren.
APN voor internet toevoegen Een APN (Access Point Name) is het adres dat je telefoon gebruikt om verbinding te maken met internet. Standaard worden APN’s voor internet automatisch ingesteld wanneer je telefoon wordt geconfigureerd.Als je mobiele gegevensverbinding niet werkt, kun je een nieuwe APN voor internet invoeren op basis van uw locatie en mobiele provider. Als je verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk op je telefoon of als je je  in de buurt van uw computer bevindt, kun je online zoeken naar de APN-instellingen voor internet van je mobiele provider.

Een APN voor internet toevoegen

 1. Tik op APN voor internet toevoegen.
 2. Voer een of meer van de volgende handelingen uit:
  • Tik op APN en typ het adres voor de APN die je wilt gebruiken.
  • Tik op Gebruikersnaam en typ de gebruikersnaam voor je mobiele account.
  • Tik op Wachtwoord en typ het wachtwoord voor je mobiele account.
  • Tik op Proxyserver (URL) en typ het adres van de proxyserver voor je mobiele account.
  • Tik op Proxypoort en typ het poortnummer.
  • Tik op IP-type en kies het type IP-adres dat je wilt gebruiken.
 3. Tik op Opslaan.

Let op!

 • Het adres in het vak APN moet je altijd invullen. De andere gevenens zijn optioneel en je provider kan aangeven wat wel en wat niet ingevuld moet worden.
APN voor mms toevoegen Een APN (Access Point Name) voor mms is het adres dat je telefoon gebruikt om mms-berichten te verzenden en te ontvangen. APN’s voor mms worden ook automatisch ingesteld wanneer je telefoon wordt geconfigureerd.Als je geen mms-berichten kunt verzenden of ontvangen, voer je een nieuwe APN voor mms in op basis van uw locatie en mobiele provider. Zoek op je telefoon of je computer online naar de APN-instellingen voor mms van je mobiele provider.

Een APN voor mms toevoegen

 1. Tik op APN voor mms toevoegen.
 2. Voer een of meer van de volgende handelingen uit:
  • Tik op APN en typ het adres van de APN voor mms die je wilt gebruiken.
  • Tik op Gebruikersnaam en typ de gebruikersnaam voor je mobiele account.
  • Tik op Wachtwoord en typ het wachtwoord voor je mobiele account.
  • Tik op WAP-gateway (URL) en typ het adres van de WAP-gateway die je wilt gebruiken.
  • Tik op Poort WAP-gateway en typ het poortnummer voor de WAP-gateway.
  • Tik op MMSC (URL) en typ het adres, beginnend met http:// van het MMS Center (MMSC) van je mobiele provider.
  • Tik op MMSC-poort en typ het MMSC-poortnummer.
  • Tik op Maximumgrootte mms en geef de maximale grootte (in MB) op voor mms-berichten die je kunt verzenden.
  • Tik op IP-type en kies het type IP-adres dat je wilt gebruiken.
 3. Tik op Opslaan.

Let op!

De velden APN en MMSC (URL) zijn verplicht de andere velden verschillen per provider. Raadpleeg dus je provider.

1 thought on “Netwerken instellen”

 1. Ben 6 weken in Spanje, Portugal en Frankrijk geweest. Het lukte me niet om te internetten met mijn mobiele windows telefoon. Van mijn 1000 MB is niets verbruikt. Wat doe ik fout? heb een paar keer gebruik kunnen maken van wifi.
  Graag antwoord aub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *